Здравейте, искам да си направя профилактика на охладителната система защото антифриза и казанчето са мръсни. Свалих казанчето и го почистих без особен резултат, но проблема е че източвайки от долния маркуч на радиатора излизат едва 3.8л от вместимост на цялата система според книжката 7,2л. Въпросът ми е от къде се точи течността, има ли пробка, или по-нисък маркуч, от където да източа цялото количество в системата и възможно ли е да го направя не на канал или подемник? Търсих дълго във форума но не открих такава тема, открих само за смяна на казанчето. Също ще съм благодарен ако ми кажете от къде и на каква цена мога да си купя казанче за антифриз или най-вече ме интересува референтния номер на тази част защото във FIAT EPER не го откривам. Благодаря предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
Източване на антифриз 147 1.9jtd?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщениена 156 е така. 3 литра излизат някаде от мойта и тва е. допълваш и газ
@Ради няма пробка. Измъкваш най-долнния маркуч откъм радиатора и надуваш през казанчето.(може и с уста при желание). Моята събра близо 7литра антифриз по този начин.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщениеЧушки.
@Ради няма пробка. Измъкваш най-долнния маркуч откъм радиатора и надуваш през казанчето.(може и с уста при желание). Моята събра близо 7литра антифриз по този начин.
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеПреди да източиш, загря ли мотора да отвори термостата?
Comment
-
Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщениеДа не би да е постоянно затворен?
Comment
Comment