Известие

Collapse
No announcement yet.

Източване на антифриз 147 1.9jtd?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Източване на антифриз 147 1.9jtd?

Здравейте, искам да си направя профилактика на охладителната система защото антифриза и казанчето са мръсни. Свалих казанчето и го почистих без особен резултат, но проблема е че източвайки от долния маркуч на радиатора излизат едва 3.8л от вместимост на цялата система според книжката 7,2л. Въпросът ми е от къде се точи течността, има ли пробка, или по-нисък маркуч, от където да източа цялото количество в системата и възможно ли е да го направя не на канал или подемник? Търсих дълго във форума но не открих такава тема, открих само за смяна на казанчето. Също ще съм благодарен ако ми кажете от къде и на каква цена мога да си купя казанче за антифриз или най-вече ме интересува референтния номер на тази част защото във FIAT EPER не го откривам. Благодаря предварително
    147 jtd 115k.c "02 Distinctive

на 156 е така. 3 литра излизат някаде от мойта и тва е. допълваш и газ

Comment

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
      на 156 е така. 3 литра излизат някаде от мойта и тва е. допълваш и газ
      Чушки.

@Ради няма пробка. Измъкваш най-долнния маркуч откъм радиатора и надуваш през казанчето.(може и с уста при желание). Моята събра близо 7литра антифриз по този начин.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
        Чушки.

@Ради няма пробка. Измъкваш най-долнния маркуч откъм радиатора и надуваш през казанчето.(може и с уста при желание). Моята събра близо 7литра антифриз по този начин.
        надувах и си излиза само въздух, вероятно има значение, че термостата ми седи постоянно отворен в такъв случай. после ще направя поредното източване и ще опитам пак с надуване. относно казанчето, прочетох, че от фиат браво казанчето е същото и намерих номера 46442367.

Comment

То на отворен трермостат се точи, като е позагряла колата.

Comment

Казанчето можеш да изчистиш като го напълниш с две шепи по-ситна мозайка и миещ препарат по избор - аз използвах кислол. После почваш да го тръскаш докато се изчисти.
            Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

изчистих казанчето със пясък и препарат и стана почти като ново, но успях да източа едва 4л.

Comment

Преди да източиш, загря ли мотора да отвори термостата?

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                  Преди да източиш, загря ли мотора да отвори термостата?
                  Източих на около 80 градуса, а термостата ми е повреден и е постоянно отворен. Надувах както каза OLD FOX, но нямаше ефект.

Comment

Да не би да е постоянно затворен?

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                      Да не би да е постоянно затворен?
                      Не не, със сигурност е постоянно отворен, защото ако не съм в града и в зависимост как карам и колко е студено, температурата варира постоянно 65-80 градуса. Ще сменя термостата за зимата, но първо искам добре да прочиста системата. Вече направих 10-тина източвания по близо 4 литра и определено започна да излиза чистичка вода.

Comment

Working...
                      X